Maustettu öljy: salaisuus täydellisiin pizzan reunoihin – ja miksi tätä 3 raaka-aineen ihmettä kannattaa lorauttaa joka ruokaan

2 min lukuaika

Pizzan reunat voivat olla kuivia ja mauttomia – mutta yksi pieni temppu muuttaa kaiken. Maustettu öljy, jossa on oliiviöljyä, kuivattua valkosipulia ja oreganoa, tekee reunoista rapeita, aromaattisia ja vastustamattomia. Ja paras puoli: sama öljy sopii salaatteihin, puuroihin, leipään – mihin vain.

Miksi tämä öljy on taianomainen?

Oliiviöljy tuo kosteutta ja makua, kuivattu valkosipuli intensiivistä aromia, oregano klassista italialaista tunnelmaa. Yhdessä ne luovat täydellisen tasapainon – ja öljy imeytyy taikinaan tai valmiiseen pizzaan antaen syvän, lämmittävän maun.

Ainekset – yksinkertaista ja halpaa

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua valkosipulia (tai granuloitua)
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Jos pidät tulisesta, lisää ripaus chilihiutaleita.

Valmistus – valmis 2 minuutissa

Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Anna seistä 5 minuuttia – maut tasaantuvat. Sivele pizzan reunoihin ennen paistamista tai valmiin pizzan päälle – molemmat tavat toimivat. Jos tarvitset enemmän, kerro ainekset samassa suhteessa: 3 rkl öljyä = 1 tl valkosipulia + 1 tl oreganoa.

Miten käytät tätä öljyä muualla – koska se sopii kaikkeen

Lorauta salaattiin – tavallisesta vihersalaatista tulee italialainen herkku. Sekoita puuroon tai risottoon – arkiaamiaisesta tulee gourmet. Sivele leivän päälle – valkosipulileipä ilman vaivaa. Marinadi lihaan tai kalaan – maku syvenee tunnissa. Paahdetut vihannekset – perunat, porkkanat, kukkakaali saavat uuden elämän. Hampurilaissämpylän sisään – paras koskaan maistamasi burger.

Maustettu öljy: salaisuus täydellisiin pizzan reunoihin – ja miksi tätä 3 raaka-aineen ihmettä kannattaa lorauttaa joka ruokaanVinkkejä, joilla öljystä tulee vielä parempi

Käytä ekstra-neitsytoliiviöljyä – maku on rikkaampi. Säilytä lasipullossa jääkaapissa – kestää viikon. Lisää tuoreita yrttejä (basilika, rosmariini) – jos haluat variaatiota. Lämmitä öljyä hieman – maut vapautuvat paremmin.

Tämä maustettu öljy ei ole vain pizzan salaisuus – se on keittiön monitoimityökalu. Valmista purkillinen – ja huomaat, kuinka kaikki ruoat maistuvat paremmilta. Yksinkertaista, nopeaa ja niin herkullista, että et halua enää ilman.

Jaa tämä artikkeli
Nimeni on Aino, ja olen bloggaaja, kirjoittaja ja utelias matkailija. Tällä sivustolla jaan arkea helpottavia lifehackeja, käytännön vinkkejä ja omia kokemuksiani siitä, kuinka elää tasapainoista ja merkityksellistä elämää – missä päin maailmaa tahansa. Tavoitteenani on tuoda päiviisi iloa, inspiraatiota ja toimivia ideoita, jotka tekevät arjesta helpompaa ja hauskempaa.