Kotiin Reseptit Mate-kakku kirsikkahillopaloilla: Ylimääräisen kuohkea ja täydellinen herkku kylmiin päiviin kotona

Mate-kakku kirsikkahillopaloilla: Ylimääräisen kuohkea ja täydellinen herkku kylmiin päiviin kotona

kirjoittanut Aino
Mate-kakku kirsikkahillopaloilla: Ylimääräisen kuohkea ja täydellinen herkku kylmiin päiviin kotona

Kun mate-hetki koittaa, moni suuntaa leipomoon ostamaan pullaa tai muuta herkkua. Mikään ei kuitenkaan voita kotona valmistettua, uunituoretta leivonnaista, joka täyttää keittiön lämmöllä ja tuoksulla. Tämä mate-kakku kirsikkahillopaloilla on helppo valmistaa, vaatii vain muutaman ainesosan ja on täydellisen kuohkea – juuri sopiva jaettavaksi läheisten kanssa kylmänä päivänä. Lue eteenpäin ja kokeile tätä herkullista reseptiä, joka tuo iloa jokaiseen suupalaan!

Miksi tämä mate-kakku on vastustamaton?

Tämä mate-kakku on täydellinen yhdistelmä kuohkeaa rakennetta ja kirsikkahillon makeaa makua. Se on helppo valmistaa, joten se sopii niin aloitteleville leipureille kuin kokeneemmillekin. Kirsikkahillo tuo kakkuun mehevyyttä ja ainutlaatuista makua, joka sopii erinomaisesti mate-juoman tai muiden lämpimien juomien pariksi. Lisäksi voit muokata reseptiä omien mieltymystesi mukaan – korvaa kirsikkahillo esimerkiksi pähkinöillä tai muulla hillolla, jos haluat vaihtelua.

Mate-kakku kirsikkahillopaloilla: Ylimääräisen kuohkea ja täydellinen herkku kylmiin päiviin kotona

Tarvittavat ainesosat

Tämän reseptin ainesosat ovat yksinkertaisia ja todennäköisesti löytyvät jo keittiöstäsi:

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl öljyä (esim. oliiviöljyä, manteliöljyä tai auringonkukkaöljyä)
  • 4 dl itse kohoavaa jauhoa (tai tavallista jauhoa ja 2 tl leivinjauhetta)
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl appelsiinin kuorta (raastettuna, tuoreesta appelsiinista)
  • 200 g kirsikkahilloa (leikattu pieniksi paloiksi)
  • Tomusokeria (kirsikkahillopalojen pinnalle)

Vaihe vaiheelta: Näin valmistat mate-kakun

Seuraa näitä helppoja ohjeita, ja saat herkullisen, kuohkean mate-kakun:

  1. Valmista taikina: Vatkaa munat suuressa kulhossa kevyesti. Lisää vaniljauute, raastettu appelsiinin kuori, sokeri, öljy ja maito. Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat täysin yhdistuneet. Lisää sitten itse kohoava jauho vähitellen, sekoittaen varovasti lastalla, kunnes taikina on tasainen ja ilman paakkuja.
  2. Lisää kirsikkahillo: Leikkaa kirsikkahillo pieniksi paloiksi ja ripottele palojen päälle hieman tomusokeria, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Lisää hillopalat taikinaan ja sekoita varovasti, jotta ne jakautuvat tasaisesti mutta eivät hajoa liikaa.
  3. Valmista vuoka: Voitele kakkuvuoka (esim. suorakaiteen muotoinen, noin 20×30 cm) kevyesti öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.
  4. Paista kakku: Kuumenna uuni 180 °C:seen. Paista kakkua keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei tartu taikinaa, kun kokeilet kakun kypsyyttä. Voit käyttää myös tarttumatonta pannua tai mikroaaltouunia, jos haluat nopeamman vaihtoehdon (säädä paistoaika laitteen mukaan).
  5. Viimeistele ja tarjoile: Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin siirrät sen ritilälle. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile mate-juoman, teen tai kahvin kanssa. Kakku on parhaimmillaan tuoreena, mutta se säilyy ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän.

Vinkkejä täydelliseen mate-kakkuun

  • Muokkaa makua: Jos kirsikkahillo ei ole suosikkisi, kokeile muita hilloja, kuten aprikoosia tai vadelmaa, tai lisää pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai suklaahippuja.
  • Säilytä oikein: Säilytä kakku jääkaapissa, jos se sisältää kosteita ainesosia, ja lämmitä viipaleet kevyesti ennen tarjoilua, jotta rakenne pysyy pehmeänä.
  • Tee gluteeniton versio: Korvaa itse kohoava jauho gluteenittomalla jauhoseoksella ja varmista, että leivinjauhe on gluteenitonta.
  • Lisää koristelu: Ripottele kakun pinnalle tomusokeria tai valuta päälle ohut kerros suklaakuorrutetta juhlavamman ilmeen saamiseksi.

Mate-kakku kirsikkahillopaloilla: Ylimääräisen kuohkea ja täydellinen herkku kylmiin päiviin kotona

Miksi rakastut tähän mate-kakkuun?

Tämä mate-kakku on paitsi herkullinen myös käytännöllinen. Se valmistuu nopeasti, ja ainesosat ovat edullisia ja helposti saatavilla. Kirsikkahillopalat tuovat kakkuun mehevyyttä ja makeutta, joka sopii täydellisesti lämpimien juomien kanssa nautittavaksi. Lisäksi kakku on monipuolinen – se sopii aamiaiselle, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Valmistaminen on myös hauskaa ja palkitsevaa, joten voit nauttia leipomisen ilosta ja jakaa herkun läheistesi kanssa.

Ympäristöystävällinen valinta

Tämän reseptin avulla voit hyödyntää kotoa löytyviä ainesosia, kuten ylijäämäistä hilloa, ja vähentää ruokahävikkiä. Valitse mahdollisuuksien mukaan luomujauhoja tai lähellä tuotettuja ainesosia, jotta pienennät ympäristöjalanjälkeäsi. Jos käytät mikroaaltouunia tai energiatehokasta uunia, säästät myös energiaa. Tämä mate-kakku on siis paitsi herkullinen myös kestävä valinta, joka ilahduttaa makunystyröitä ja ympäristöä.

Nauti lämmöstä ja mausta

Tämä mate-kakku kirsikkahillopaloilla on täydellinen kumppani kylmiin päiviin, jolloin haluat jotain lämmittävää ja herkullista. Sen kuohkea rakenne ja makea kirsikkahillo tekevät jokaisesta suupalasta nautinnon. Kokeile reseptiä jo tänään, kutsu ystäviä mate-hetkelle ja nauti itse tehdyn herkun tuomasta ilosta. Tämä yksinkertainen leivonnainen vie sydämesi – ja mikä parasta, se on helppo tehdä uudelleen ja uudelleen!

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti