Kesän lämpiminä päivinä kevyt ja raikas jälkiruoka on juuri sitä, mitä kaipaat! Sitruunajuustokakku on täydellinen valinta: se on kermaisen pehmeä, virkistävän sitruksinen ja helppo valmistaa ilman uunia. Tämä resepti ei vaadi edistyneitä kokkaustaitoja, ja lopputulos on kuin suoraan ammattileipomon vitriinistä. Tarvitset vain muutaman yksinkertaisen ainesosan ja muutaman tunnin odottelua. Lue eteenpäin, ota resepti talteen ja yllätä vieraasi tällä kesäisellä herkulla!
Miksi sitruunajuustokakku on kesän ykkösjälkiruoka?
Juustokakku on maailmanlaajuisesti rakastettu jälkiruoka, ja sitruunan lisääminen tuo siihen raikkaan vivahteen, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin. Sitruunan kirpeys tasapainottaa kermaisen täytteen makeutta, ja ilman uunia valmistuva resepti pitää keittiösi viileänä. Tämä sitruunajuustokakku on paitsi herkullinen myös helppo valmistaa, joten se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille kotikokeille. Seuraa tätä yksinkertaista reseptiä ja nauti kesän maukkaimmasta jälkiruoasta!
Ainesosat sitruunajuustokakkuun
Pohja:
- 100 g voita (sulana)
- 200 g vaniljakeksejä (esim. digestive- tai kaurakeksejä)
Sitruuna-juustotäyte:
- 2 sitruunaa (mehu ja kuoriraaste)
- 400 g Philadelphia-juustoa (tai mascarponea)
- 120 ml kuohukermaa
- 100 g sokeria
- ½ pussia (n. 3,5 g) maustamatonta liivatetta
- 30 ml maitoa
Näin valmistat sitruunajuustokakun ilman uunia – 5 helppoa vaihetta
- Valmista pohja:
Murskaa vaniljakeksit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai laittamalla ne muovipussiin ja kaulimalla. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen kanssa tasaiseksi seokseksi. Levitä seos irtopohjavuoan (halkaisija 15–22 cm) pohjalle ja painele tiiviisti lusikalla tai lasin pohjalla. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään 15–20 minuutiksi. - Hoida liivate:
Liuota liivatejauhe pieneen määrään kylmää vettä (n. 2 rkl) ja anna sen turvota 5 minuuttia. Kuumenna maito (esim. mikrossa tai kattilassa) kevyesti lämpimäksi, mutta älä keitä. Sekoita turvonnut liivate lämpimään maitoon, kunnes se liukenee täysin. Anna seoksen jäähtyä hieman. - Tee sitruuna-juustotäyte:
Vatkaa Philadelphia-juusto (tai mascarpone) ja sokeri kulhossa tasaiseksi. Lisää sitruunoiden mehu (n. 4–5 rkl) ja raastettu kuori (vain keltainen osa, vältä valkoista kitkerää osaa). Kaada joukkoon kuohukerma ja sekoita kevyesti. Lisää lopuksi liivateseos ja sekoita, kunnes massa on sileä ja homogeeninen. - Kokoa kakku:
Kaada sitruuna-juustotäyte keksimurupohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta lusikalla tai lastalla. Peitä vuoka kelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, jotta kakku jähmettyy kunnolla. Parhaan tuloksen saat, jos annat kakun levätä jääkaapissa yön yli. - Viimeistele ja tarjoile:
Irrota kakku vuoasta varovasti. Koristele haluamallasi tavalla: esimerkiksi sitruunaviipaleilla, tuoreilla marjoilla, mintunlehdillä tai ripauksella tomusokeria. Leikkaa viipaleiksi ja nauti raikkaasta kesän mausta!
Vinkkejä täydelliseen sitruunajuustokakkuun
- Keksimurun vaihtelu: Jos haluat vaihtelua, kokeile suklaa- tai kaurakeksejä pohjaan vaniljakeksien sijaan. Ne tuovat hauskan twistin makuun.
- Sitruunan määrä: Säädä sitruunamehun määrää makusi mukaan – enemmän mehua tuo kirpeämmän maun, vähemmän tekee kakusta miedomman.
- Koristeluideoita: Lisää pinnalle marenkipaloja, valkosuklaarouhetta tai vadelmia kontrastin luomiseksi. Sitruunankuoriraaste tuo väriä ja raikkautta.
- Säilytys: Säilytä kakku jääkaapissa ja nauti 2–3 päivän kuluessa parhaan maun takaamiseksi. Voit myös pakastaa kakun, mutta lisää koristeet vasta tarjoiluvaiheessa.
- Vuoan koko: Pienempi vuoka (15 cm) tekee kakusta korkeamman, kun taas suurempi (22 cm) antaa ohuemman ja kevyemmän lopputuloksen.
Miksi tämä resepti on kesän hitti?
Tämä sitruunajuustokakku on täydellinen kesään, koska se on raikas, kevyt ja helppo valmistaa ilman uunin lämmittämistä. Sitruunan pirteä maku virkistää kuumina päivinä, ja kermainen koostumus sulattaa sydämet. Resepti on myös monipuolinen: voit muokata sitä makusi mukaan ja tehdä siitä juuri niin juhlavan tai arkisen kuin haluat. Lisäksi se sopii kaikille – myös niille, joilla ei ole kokemusta leipomisesta.
Valmista kesän raikkain jälkiruoka nyt!
Älä anna kesän kuumuuden estää herkuttelua! Tämä sitruunajuustokakku ilman uunia on helppo, nopea ja taatusti herkullinen tapa ilahduttaa itseäsi ja läheisiäsi. Tarvitset vain muutaman ainesosan ja muutaman tunnin odottelun, ja saat jälkiruoan, joka näyttää ja maistuu kuin ammattilaisten tekemältä. Ota resepti haltuun, valmista kakku ja nauti kesän raikkaimmasta makuelämyksestä! Aloita nyt ja tee jokaisesta hetkestä maistuva!
1 kommentti
Hyvä resepti,mutta mitat tuottaa ongelmaa 120ml minulla on vaikea laskea mitä se on desissä kun näkö T on heikko ja mitoissa on niin heikosti näkyvillä mitta Ter. Tuulikki