Kotiin Reseptit Ei jauhoja eikä sokeria: Opi valmistamaan appelsiinijääkakku viidessä vaiheessa kuudella ainesosalla

Ei jauhoja eikä sokeria: Opi valmistamaan appelsiinijääkakku viidessä vaiheessa kuudella ainesosalla

kirjoittanut Aino
Ei jauhoja eikä sokeria: Opi valmistamaan appelsiinijääkakku viidessä vaiheessa kuudella ainesosalla

Etsitkö raikasta ja terveellistä jälkiruokaa kesän 2025 helteisiin? Tämä appelsiinijääkakku on täydellinen valinta – se valmistuu ilman uunia, ilman jauhoja ja ilman sokeria, joten se sopii gluteenittomaan ruokavalioon ja diabeetikoille. Vain kuudella ainesosalla ja viidellä yksinkertaisella vaiheella saat herkullisen jälkiruoan, joka riittää 7–8 hengelle ja valmistuu 30 minuutissa. Lue eteenpäin ja opi, miten voit valmista appelsiinijääkakku helposti ja nauttia kesän mausta!

Miksi valita tämä appelsiinijääkakku?

Kesän lämpö inspiroi kevyisiin ja viilentäviin jälkiruokiin, ja tämä appelsiinijääkakku on täydellinen ratkaisu. Se on:

  • Gluteeniton: Ei sisällä jauhoja, joten sopii keliakiaa sairastaville.
  • Sokeriton: Makeutusaine korvaa sokerin, joten sopii diabeetikoille.
  • Helppo ja nopea: Valmistuu ilman uunia vain 30 minuutissa.
  • Raikas ja herkullinen: Appelsiinin maku tuo kesän tunnelmaa jokaiseen suupalaan.

Tällä reseptillä voit valmista appelsiinijääkakku ja ilahduttaa perhettäsi tai ystäviäsi terveellisellä herkulla.

Ei jauhoja eikä sokeria: Opi valmistamaan appelsiinijääkakku viidessä vaiheessa kuudella ainesosalla

Ainesosat (7–8 annosta)

Tarvitset vain nämä kuusi ainesosaa:

  • 200 ml haihtunutta maitoa (evaporated milk, löytyy säilykehyllyltä).
  • 200 ml kuohukermaa (kylmänä, jotta se vaahtoutuu hyvin).
  • 100 ml appelsiinimehua (tuorepuristettu tai kaupan mehu).
  • 1 appelsiinin kuoriraaste (pese appelsiini huolellisesti ennen raastamista).
  • 1 rkl liivatejauhetta (varmistaa kakun rakenteen).
  • Makeutusaine maun mukaan (esim. stevia, erytritoli tai muu sokeriton vaihtoehto).

Viisi vaihetta appelsiinijääkakun valmistamiseen

Seuraa näitä helppoja ohjeita ja valmista appelsiinijääkakku vaivattomasti:

1. Valmista liivate

  • Hidratoi liivate: Sekoita 1 rkl liivatejauhetta 2–3 rkl kylmään veteen ja anna turvota 5 minuuttia.
  • Lämmitä appelsiinimehu: Kuumenna 100 ml appelsiinimehua pienessä kattilassa (älä keitä). Lisää turvonnut liivate kuumaan mehuun ja sekoita, kunnes se liukenee täysin.

2. Lisää makeutusaine

  • Makeuta seos: Lisää appelsiinimehu-liivateseokseen makeutusainetta maun mukaan (esim. 1–2 tl steviaa). Sekoita hyvin ja jätä seos jäähtymään huoneenlämpöön.

3. Vatkaa kerma ja maito

  • Vatkaa kerma ja haihtunut maito: Laita kylmä kuohukerma (200 ml) ja haihtunut maito (200 ml) kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on puolivaahtoutunut (pehmeät huiput).
  • Lisää kuoriraaste: Raasta yhden appelsiinin kuori ja sekoita se vaahtoon. Vatkaa vielä hetki, jotta raaste jakautuu tasaisesti.

4. Yhdistä ainekset

  • Sekoita appelsiinimehu: Kaada jäähtynyt appelsiinimehu-liivateseos hitaasti kerma-maitoseokseen. Sekoita varovasti käsin (esim. nuolijalla) ympäröivin liikkein, jotta vaahto ei laskeudu.
  • Tarkista maku: Maista seosta ja lisää tarvittaessa makeutusainetta.

5. Jäähdytä ja tarjoile

  • Kaada muottiin: Siirrä seos kakkuvuokaan (esim. 20 cm halkaisija) tai silikonimuottiin, joka helpottaa irrottamista.
  • Jäähdytä: Laita vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi, kunnes kakku on täysin jähmettynyt.
  • Tarjoile: Irrota kakku vuoasta, leikkaa viipaleiksi ja nauti! Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla tai mintunlehdillä.

Ei jauhoja eikä sokeria: Opi valmistamaan appelsiinijääkakku viidessä vaiheessa kuudella ainesosalla

Vinkkejä täydelliseen appelsiinijääkakkuun

Maksimoi jälkiruoan onnistuminen näillä vinkeillä:

  • Käytä tuoretta mehua: Tuorepuristettu appelsiinimehu antaa parhaan maun, mutta laadukas kaupan mehu toimii myös.
  • Pidä kerma kylmänä: Laita kuohukerma jääkaappiin ennen vatkaamista, jotta se vaahtoutuu hyvin.
  • Valitse oikea muotti: Silikonivuoka helpottaa kakun irrottamista ilman säröjä.
  • Säädä makeus: Maista seosta ennen pakastamista ja lisää makeutusainetta tarpeen mukaan.
  • Koristele luovasti: Lisää tarjoiluun appelsiiniviipaleita, marjoja tai syötäviä kukkia visuaalisen ilmeen vuoksi.

Vältä yleiset virheet

Jotta voit valmista appelsiinijääkakku onnistuneesti, vältä näitä:

  • Älä keitä mehua: Liian kuuma mehu voi pilata liivatteen rakenteen.
  • Älä vatkaa liikaa: Ylivatkaaminen voi tehdä kermavaahdosta rakeista.
  • Älä kiirehdi jäähdytystä: Anna kakun jähmettyä vähintään 3 tuntia, jotta se pitää muotonsa.
  • Älä käytä liikaa makeutusainetta: Liiallinen määrä voi tehdä mausta keinotekoisen.

Miksi tämä resepti on suosittu?

Vuonna 2025 terveelliset ja helppokäyttöiset jälkiruokareseptit, kuten tämä appelsiinijääkakku, ovat nousseet suosituiksi niiden gluteenittomuuden ja sokerittomuuden vuoksi. X-postaukset ja ruokablogit ylistävät tällaisia reseptejä, koska ne sopivat erityisruokavalioihin ja ovat täydellisiä kesän helteisiin. Tämä resepti resonoi erityisesti niiden kanssa, jotka haluavat nauttia herkullisista jälkiruoista ilman syyllisyyttä.

Nauti raikkaasta herkusta

Valmista appelsiinijääkakku tällä helpolla reseptillä ja ilahduta läheisiäsi terveellisellä jälkiruoalla! Tämä sokeriton ja gluteeniton herkku on nopea valmistaa ja täydellinen kesään. Kokeile ohjeita jo tänään, jaa ne ystäviesi kanssa ja nauti raikkaasta appelsiinin mausta. Aloita nyt ja tuo kesän maut pöytääsi!

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti